Zó wonderlijk

Zó wonderlijk

Eén Zelf in Bron Zelf

 

Lieve Jij,

Wist je dat elk mens dat jouw pad kruist, je iets te vertellen heeft? Als je werkelijk luistert, zou je zomaar kunnen ontdekken dat het goddelijke tegen jou spreekt. Dat is natuurlijk niet altijd duidelijk. Soms kan iets pijn triggeren. Dan wil je je helemaal niet afstemmen. Dan ben je eerder geneigd om de ander de schuld te geven omdat jij je geraakt voelt.

Elk mens is een boodschapper, als we er maar voor openstaan. Zo zong ik altijd een liedje voor Paul als we onderweg in de auto waren. Het is gebaseerd op de melodie van Dana Winner, waar ik mijn eigen ingekorte versie van had gemaakt. Het was heel eenvoudig: ‘Ik hou van jou, zóveel van jou, jij bent mijn allerliefste schaaaaatje…. Ik hoooouuuuu vaaaaan jouuuuu…’

Meer was het niet en ik kon het eindeloos herhalen. Dan vulde mijn liefde heel de auto, heel de wereld, heel het universum.

Zondag was er een healing. Deze keer thuis, in de Tempel van Paul. Hij is zó voelbaar aanwezig. Tijdens de introductie vertel ik, dat ongeacht wat je over jezelf denkt, jij al heel en genezen bent. Kun je jezelf aanvaarden precies zoals je nú bent? Je hoeft jezelf niet te veranderen, je hoeft je niet uit te sloven. Je hoeft niet positief te denken, want dan ben je alleen maar bezig met oordelen en vergelijken. Evenmin hoef je een klein ikje te ontstijgen, zodat je het Hogere Zelf wordt, of zoiets. Alsof er ergens in jou een superieur wezen is waar je naar moet streven. Dat roept alleen maar conflict en spanning op. Het is allemaal oude meuk uit het New Age tijdperk, met de nadruk op de dualiteit. Positief, negatief. Het zijn allemaal bedenksels. Wie zichzelf wil verbeteren schept alleen maar angst. De healing gaat er juist om dat jij je herinnert dat je ál volmaakt en compleet bent. Dan wordt de geest kalm en helder. Dan valt er niets meer te zoeken, omdat jij alles al bent. Want jij, ja jij, bent het goddelijk kind van de Schepper. Wat als we alles waarin we ooit hebben geloofd strippen? Wat blijft dan over? Inderdaad: jouw eeuwige onveranderlijke stralende licht!

Na mijn betoog zegt een vrouw: ‘Ik hoor steeds het liedje: ‘Ik hou van jou’, ze neuriet de melodie. Ik kan mijn oren niet geloven. Dit is wat ik altijd voor Paul zong. Niemand, echt niemand, die dit weet.

Ik ben zó geraakt. Het voelt alsof Paul via deze persoon nog eens bevestigt dat hij er is. Tijdens de healing is het alsof ik hem kan aanraken, alsof hij naast mij zit. Zijn aanwezigheid, de Lichtvrienden, we voelen het allemaal. De druk op mijn hoofd, de kleuren die ik innerlijk zie, alles is licht in mij.

Later in de avond, terwijl ik muziek luister in de tuin, word ik opgetild in een dans. Ik voel hoe Paul me meeneemt naar zijn regionen en met de rug van zijn hand mijn wang streelt. Dan zegt Marianne opeens: ‘Ik zie hoe je met Paul danst’ en ze maakt precies het gebaar dat ik zojuist innerlijk heb ervaren. Hoe kan dat nou? De deurbel gaat, niemand te zien. Ook dit is een teken van Paul. Opeens moet ik onbedaarlijk huilen. Oh, schatje van mij… Hoe kan ik je missen als je zo dichtbij bent? Hoe wonderlijk is het om dit mee te maken. Paul die er is, de intense healings, de vele verhalen van mensen die hem zien, of horen, of hoe hij zorgt dat dit liedje mij bereikt. Ja, alles mag er zijn. Dit ben ik, totaal, met vreugde en verdriet. Er is geen kloof in mij, tussen groot of klein. Ik ben alles! Ik ben elke gedachte, elke emotie, elke ervaring, elke ontmoeting, en nog zoveel meer. Er is geen onderscheid, in niets.

‘Eén met de Bron en niets anders’, dat was en is het kostbaarste geschenk van Paul aan deze wereld. Dat is zijn boodschap, zijn woorden, uniek in hun eenvoud. Niemand heeft dit ooit zo krachtig geformuleerd en dat voor een man die geen taal nodig had, omdat er verder ook niets te zeggen viel. En ja, mensen gaan er mee aan de haal, alsof ze het zelf hebben bedacht, maar dit is van Paul en ik ben vereerd dat ik zijn ambassadeur mag zijn. Dankbaar ben ik voor zijn alomvattende aanwezigheid, de signalen, dat wat me bereikt als ik maar wil horen. Laten we luisteren naar wat het goddelijke ons te vertellen heeft, in iedereen die we tegenkomen. We zijn één Zelf in Bron Zelf.

De rest is, zoals Paul het zou zeggen, allemaal blabla…

Liefs, Lilian

Op zondagmiddag, 9 oktober is er een healing, thuis, in de Tempel van Paul.

Tags