Lilian Ferru in gesprek met Mattias Desmet: 'Leven in waarheid'

Lilian Ferru in gesprek met Mattias Desmet: 'Leven in waarheid'

Lilian Ferru in gesprek met Mattias Desmet: 'Leven in waarheid'

 

 

Lieve Jij,

Soms worden wensen werkelijkheid. Toen ik Mattias Desmet de eerste keer sprak, het was maar kort, wist ik dat ik een groot licht voor me had. Dat was meteen het startsein om een lezing te organiseren, iets dat ik toch al minstens vijf jaar niet heb gedaan. Alles draaide voor mij om de healings van Paul. En ik had nog meer plannen, ik wilde Mattias beter leren kennen en hem interviewen.

Het is zaterdag als Mattias mailt met de vraag of ik een hotel weet, hij is in aantocht. Ik opper het idee om bij mij te overnachten. Ik heb een aparte gastenkamer met eigen douche. Tot mijn verbazing zegt hij ja. Ken je dat gevoel van: ohhhhhh…, er gaat wat gebeuren! Professor Mattias Desmet, een icoon, bestseller auteur, wereldwijd gevraagd, komt bij mij slapen!

Ineke en ik maken snel alles in orde. Als Mattias arriveert is het alsof ik een vriend ontmoet. We praten de hele avond, alsof we elkaar al jaren kennen. Het gesprek gaat van liefde voor schapen, je waarheid spreken, over Paul, de herinnering aan de Bron, tot en met de wonderlijke genezing van Ineke. De volgende ochtend is het vroeg opstaan en hoewel dat niet mijn ding is, voel ik me fit. Mattias heeft goed geslapen, zelfs langer dan normaal. Dat komt natuurlijk door de energie van Paul in dit huis.

Tijd dus voor een interview. Het is koud, maar het zonnetje schijnt. Het wordt een bijzonder gesprek, met thema’s zoals: de digitalisering, de kinderen, censuur, propaganda en vrijmoedig spreken. Maar het gaat ook over lof en kritiek, over spiritualiteit en atheïsme, over bewustzijn en materie, het totalitarisme gebaseerd op utopische idealen, de wereld van schijn en de wereld voorbij de verschijningsvormen, de krachten achter de schermen, de strijd tussen goed en kwaad en natuurlijk over vrijheid en waarheid.

Oh, kreun, wat ben ik blij met dit gesprek. Ik zend mijn dank uit naar de kosmos. En dan is er in de middag nog de lezing. Het is een groot succes. Met zoveel liefde, verbondenheid, eenheid en intelligentie in de zaal. Ik ga hiervan nog een compilatie online zetten maar het is toch iets anders als je erbij bent.

Ik had graag mijn nieuwe boek willen presenteren, maar door wat technische problemen bij het Centraal Boekhuis, is het nog niet vrijgegeven. Mijn uitgever heeft het inmiddels opgelost, het zal dan ook niet lang meer duren. Waar het mij om gaat is, dat ik twee fantastische dagen heb mogen ervaren met zoveel prachtige mensen. Dat ik van de kosmos weer lezingen mag organiseren, weer mag filmen, en dat mijn tiende boek er aan komt. En o ja, Mattias heeft goed nieuws. Waar hij ook in de wereld komt, merkt hij een verandering op. Het ontwaken is in volle gang.

Geniet van dit interview,

Liefs, Lilian

Tags